Sådan monterer du holdere i beslag

Det absolut nemmeste er at anvende reformbeslaget hvis der findes et sådant. Det smarte ved Kirsch standardholdere er, at de passer i reformbeslaget, så du slipper for at bore nye huller.

 1. Læg holderen ned i det eksisterende reformbeslag.
 2. Justér den regulérbare gardinstang i sideretningen og fastgør den ved at stramme den lille skrue i holderen. På den måde ligger gardinstangen fast selv når du trækker i gardinet.

Tips! I reformbeslaget passer begge vægholdere til gardinstænger og gardinskinner!

Sådan monterer du holdere på væg

Monterer du holderen direkte på væggen, så sørg for at have lige stor afstand til vindueshullet på begge sider. Er gardinstangen/gardinskinnen mere end to meter bred, skal du bruge en holder på midten til at holde stangen/skinnen på plads. Dette gælder også hvis du arbejder med et tungt gardin.

 1. Mål op og bor huller i væggen. Skru skruerne i, efterlad et par mm mellem skruehoved og væg.
 2. Sæt holderen på plads ved at placere skruehovedet i holderens øje og før holderen nedad.
 3. Spænd skruen.
 4. Justér den regulérbare gardinstang i sideretningen og fastgør den ved at stramme den lille skrue i holderen. På den måde ligger gardinstangen fast selv når du trækker i gardinet.

Loftmontering af Flexi skinne med nyt loftbeslag

 1. Placer loftbeslagets lille anker i skinnes øverste spor og vrid rundt.
 2. Bor eller skru loftbeslag fast i loftet.

Loftmonteret Flexi skinne med loftbeslag art.nr. 171191

 1. Løsn ankeret med unbrakonøglen.
 2. Bor for og skru loftsbeslaget fast i loftet.
 3. Før ankeret ind i skinnens øverste spor.
 4. Før op ankeret i loftsbeslaget.
 5. Spænd til med unbrakonøglen.

Loftsmontering af U-skinne med huller

Anbefalet afstand mellem fastgørelsespunkterne er max 80 cm. Er gardinet tungere, anbefales ekstra fastgørelse, der hvor gardinet er placeret, når det ikke er udtrukket over hele skinnens bredde.

 1. Placér den hullede U-skinne på loftet og markér med en pen hvor skinnens huller er.
 2. Bor huller i loftet.
 3. Placér U-skinnen på loftet og skru skruerne i.

Loftmonteret U-skinne med skinnebeslag

Anbefalet afstand mellem fastgørelsespunkterne er max 80 cm. Er gardinet tungere, anbefales ekstra fastgørelse, der hvor gardinet er placeret, når det ikke er udtrukket over hele skinnens bredde.

 1. Mål op og bor hul i loftet. Placér skinnebeslaget med sporet over hullet og skru skruen i. Spænd skruen.
 2. Når alle skinnebeslag er monteret i loftet monterer du U-skinnen ved at placere skinnens forreste spor i skinnebeslaget, og herefter vipper du skinnen baglæns, så den klikker fast i beslagets bagerste del.
 3. Monteret og klar!

Loftmonteret Elite skinne med skinnebeslag

Anbefalet afstand mellem fastgørelsespunkterne er max 100 cm. Er gardinet tungere, anbefales ekstra fastgørelse, der hvor gardinet er placeret, når det ikke er udtrukket over hele skinnens bredde.

 1. Mål op og bor hul i loftet. Placér loftbeslaget med sporet over hullet og skru skruen i. Spænd skruen.
 2. Når samtlige loftsbeslag er monteret i loftet, monterer du Elite skinnen ved at vinkle skinnen og hægte skinnens bundkant i loftbeslaget og bagefter klikke skinnens overkant i loftbeslagets spor (på oversiden).
 3. Monteret og klar!

Vægmonteret Flexi skinne

Anbefalet afstand mellem vinklerne er følgende: 80 cm afstand ved 10 cm vinkel, 60 cm afstand ved 15 cm vinkel og 50 cm afstand ved 20 cm vinkel. Er gardinet tungere, anbefales ekstra vinkler, der hvor gardinet er placeret, når det ikke er udtrukket over hele skinnens bredde.

 1. Mål op og bor huller i væggen. Skru skruerne i, efterlad et par mm mellem skruehoved og væg.
 2. Inden du monterer vinkler på væggen, løsner du det lille anker på de respektive holdere med unbrakonøglen.
 3. Stil ankeret vandret som billedet viser.
 4. Derefter fører du ankeret (som sidder på holderen) ind i skinnens øverste spor.
 5. Sæt holderen på plads ved at placere skruehovedet i holderens øje og trække nedad. Spænd skruen.
 6. Når du er tilfreds med skinnens position, låser du ankerne med unbrakonøglen.

Vægmonteret U-skinne

Anbefalet afstand mellem fastgørelsespunkterne er max 80 cm. Er gardinet tungere, anbefales ekstra fastgørelse, der hvor gardinet er placeret, når det ikke er udtrukket over hele skinnens bredde. Anvender du en vinkel længere end 5 cm bør afstanden mellem fastgørelsespunkterne ikke overstige 60 cm.

 1. Fastgør skinnebeslaget på vinklen ved at løsne skruen på vinklen, placere skinnebeslaget mod vinklens underkant og skrue skruen i igen.
 2. Mål op og bor huller i væggen. Skru skruerne i, efterlad et par mm mellem skruehoved og væg.
 3. Sæt holderen på plads ved at placere skruehovedet i holderens øje og trække nedad. Spænd skruen.
 4. Når samtlige vinkler er monteret på væggen, monterer du U-skinnen ved at placere skinnens forreste spor i skinnebeslaget og herefter vipper du skinnen baglæns, så den klikker i skinnebeslagets bagerste del.
 5. Monteret og klar!

Vægmonteret Elite skinne

Anbefalet afstand mellem fastgørelsespunkterne er max 100 cm. Er gardinet tungere, anbefales ekstra fastgørelse, der hvor gardinet er placeret, når det ikke er udtrukket over hele skinnens bredde. Anvender du en vinkel længere end 5 cm bør afstanden mellem fastgørelsespunkterne være følgende: 80 cm afstand ved 10 cm vinkel, 60 cm afstand ved 15 cm vinkel og 50 cm afstand ved 20 cm vinkel.

 1. Fastgør skinnebeslaget på vinklen, hvis det ikke allerede er gjort, ved at løsne skruen på vinklen, placere skinnebeslaget mod vinklens underkant og skrue skruen i igen.
 2. Mål op og bor huller i væggen. Skru skruerne i, efterlad et par mm mellem skruehoved og væg.
 3. Sæt holderen på plads ved at placere skruehovedet i holderens øje og trække nedad. Spænd skruen.
 4. Når samtlige loftsbeslag er monteret på væggen, monterer du Elite skinnen ved at vinkle skinnen og hægte skinnens bundkant i loftbeslaget og bagefter klikke skinnens overkant i loftbeslagets spor (på oversiden).
 5. Monteret og klar!

Et passende mål!

Det er almindeligt at montere holderen 10 cm over og 10 cm ud fra vindueshullet. Vil du have en fornemmelse af højere loftshøjde, monterer du holderne 20 cm over vinduet. Ca. hvor krydserne er placeret på tegningen herover.

Vinduesillusion

A = normal gardinmontering
B = bredere gardinmontering
C = bredere og højere gardinmontering

Har du et lille vindue, som du gerne vil have skal se større ud, monterer du gardinerne ved siden af vinduet. Så virker vinduet bredere og gardinerne blokerer ikke lysindfaldet. Har du tværtimod et vindue som virker for stort, lader du gardinerne hænge en smule ind foran vinduet, og bruger dem til at nedskalere vinduet.

Montering ved dørparti

Om sommeren, når døren står åben det meste af dagen, er det praktisk at have et gardin, der kan skubbes helt ud ved siden af døråbningen. Et tip er at lade gardinstangen række et stykke ud på siderne. På den måde hænger gardinet ikke i vejen for de forbipasserende, samtidig med at den ikke så nemt blafrer i vinden.

Små vinduer, smalle stænger

Hvilken tykkelse du vælger til din gardinstang er en smagssag, men smalle stænger plejer at passe bedre til mindre vinduer.

Brede vinduer

Har du brede vinduer kan du tilpasse flere gardinstænger. Regulérbare gardinstænger passer nemlig sammen og på den måde kan du bygge til i bredden. Du kan også anvende et samlebeslag til at forlænge gardinstængerne. En fordel med dette beslag er at det er bøjeligt og derfor også god til hjørner. Tænk på, at jo bredere gardinstang du har, jo flere holdere skal du bruge for at få en jævn belastning.

Forbi vindueskarmen

Har du en vindueskarm eller et håndtag, der stikker ud, kan du nemt justere vægafstanden på Kirsch regulerbare holdere, mellem 10-15 cm. mellem 10-15 cm. Resultatet er, at gardinet kommer et stykke ud fra væggen og får et smukkere, frit fald.